Vochtplekken en schimmelplekken wegwerken

Hoe vochtplekken en schimmelplekken wegwerken?

De meeste mensen herkennen het probleem: vochtplekken of schimmelplekken op wanden en plafonds en als u het behandelt keert het gewoon weer terug. Hoe komt het? Maar nog veel belangrijker: Hoe kunt u er voor zorgen dat de vochtplekken en schimmelplekken wegblijven van uw wand of plafond? In deze blog geef ik u het antwoord.

Oorzaak vochtplekken en schimmelplekken op muur of plafond

Het allerbelangrijkste bij vochtplekken en schimmelplekken is dat u de oorzaak achterhaalt. Als de plekken op de muur of plafond ontstaan door een lekkage is het noodzakelijk om eerst de lekkage te verhelpen. Op het moment dat u de oorzaak van de vochtplekken en schimmelplekken niet verhelpt is het schilderwerk van uw muur of plafond gedoemd om te mislukken. Als u er zelf niet achter kunt komen of de vochtplekken of schimmelplekken vanuit een lekkage ontstaan kunt u het beste een loodgieter inschakelen.

Lekkage is lang niet altijd de oorzaak. Vaak ontstaan vochtproblemen door onvoldoende ventilatie. De oplossing hiervoor is eenvoudig en kost u niets! Zorg er voor dat u altijd een raam op een kier zet. Heeft uw raam ventilatieroosters? Dan kunt u deze het beste open zetten. Hierdoor wordt een goede luchttoevoer gecreëerd en kan de vochtige lucht naar buiten. Zorg wel voor circulatie, een combinatie van mechanische ventilatie met een geopend raam zorgt voor het beste resultaat.

Als het probleem niet door de ventilatie is ontstaan kunt u ook denken aan een afgewaaide dakpan, een vochtige badkamer welke het vocht niet reguleert of regenslag op de buitengevel (dit betekent dat de gevel poreus is / het voegwerk is niet goed). Als het optrekkend vocht betreft (vanuit de fundering) kunt u het beste een bouwkundig advies aanvragen bij een gespecialiseerd bedrijf.

Oplossing vochtplekken en schimmelplekken

Er vanuit gaande dat u de oorzaak van de vochtplekken of schimmelplekken heeft weggenomen kunt u aan de slag met de oplossing: schilderen!

Om ervoor te zorgen dat de vochtplek niet terugkeert nadat u de muuf of het plafond opnieuw geschilderd heeft kunt u het beste de volgende stappen ondernemen:

    Meer lezen

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland