Uw huis onderhouden en beschermen dankzij Prinsjesdag

Binnenkort begeeft de Koning zich naar de Ridderzaal om het nieuwe werkjaar te openen en om met ons de belangrijkste plannen voor het nieuwe jaar te delen. Daar zal hij aankondigen hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld voor de verschillende plannen van de regering.

In de media verschijnen echter al berichten over uitgelekte cijfers. Zo vertelt RTL Nieuws dat zowel werkend Nederland als ouderen er zeer waarschijnlijk op vooruit zullen gaan, of dit ook daadwerkelijk klopt is natuurlijk nog maar de vraag. Huishoudens krijgen gemiddeld 1.4% meer te besteden, dat zou mooi meegenomen zijn! Een goede keuze zou zijn om die 1.4% dan te in investeren in het onderhouden van uw huis. Waarom?

Uw huis onderhouden wordt steeds belangrijker!

U zult het vast hebben gemerkt: de afgelopen weken waren niet bepaald zomers te noemen. Het weer was onvoorspelbaar, wisselvallig en bestond uit veel uitersten. De ene dag was het klam met 29 graden en de volgende dag 18 graden met regen. We hebben in juni zelfs, hoe gek dat ook klinkt, vorst aan de grond gehad! De verwachting is dat dit soort uitersten zich steeds vaker gaan voordoen in de toekomst door de opwarming van de aarde.

Dat we samen onze schouders eronder moeten zetten om milieuvriendelijker te leven is inmiddels wel duidelijk. Zo scheiden we steeds vaker afval, gebruiken we spaarlampen en rijden we op elektriciteit. Tóch blijft de opwarming een ‘hot’ item. Stel dat het aantal uitersten blijven groeien: is uw woning daar dan klaar voor?

Het is niet zo dat ik u onnodig bang wil maken, maar het is wel goed om bewust te zijn van de gevolgen van het weer voor uw woning. Hieronder een aantal voorbeelden:

  1. Door het toenemen van de hoeveelheid regen, neemt ook de kans op lekkages en houtrot toe als schilderwerk en kitranden in slechte staat zijn.
  2. Door de ontzettend warme dagen kan een oudere verflaag sneller beschadigen waardoor het houtwerk niet meer voldoende beschermd is. Misschien wist u dat niet, maar een goede schilderlaag is niet alleen mooi, maar beschermt ook uw woning!
  3. Verf is een kunststof en wordt steeds harder wanneer de zon erop schijnt. Door de in kracht toenemende zon kan het dus zo zijn dat de verflaag eerder scheuren gaat vertonen.
  4. Als er vervolgens scheurtjes in het schilderwerk komen en het gaat stevig waaien, wat ook steeds vaker gebeurt, bladdert de verf snel af.

Dit zijn allemaal redenen waarom het belangrijk is dat uw woning in goede staat verkeert. Het zal de komende maanden nog wel meer gaan regenen en waaien en ook de vorst zit er weer aan te komen. Daarom adviseert Eigenhuis Schilderplan u om nog voor het begin van de herfst uw woning goed langs te laten lopen, zodat uw woning geheel winterproof is.

Schilderen met vorst? Eigenhuis Schilderplan doet het gewoon!

Als u vóór de komende wintertijd uw woning in orde wilt hebben, bent u eigenlijk aan de late kant. Wij kunnen u echter nog gewoon helpen. Wij schilderen, als het weer het toelaat, zo lang mogelijk door om uw woning tot in de details te onderhouden en te beschermen. We zijn gespecialiseerd in het onderhouden van uw woning, juist wanneer het weer het minder toelaat. Zo werken wij met speciale doorwerklak van Wijzonol, waardoor we zelfs bij 0 graden uw woning kunnen schilderen! Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van woningonderhoud, waardoor wij ongeacht de weersomstandigheden altijd door kunnen schilderen. Ohja, neemt u voor 15 september contact met ons op, dan doen wij u een 3-maanden-abonnement cadeau. Toch mooi meegenomen! Wees er wel snel bij, want we zitten al aardig vol.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland