Stijging schilders lonen 2023

De laatste jaren is er een opmerkelijke stijging te zien in de lonen van schilders. Volgens recente cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is er sinds 2023 een stijging van ongeveer 15% in de lonen van schilders. Dit is een opvallende ontwikkeling, aangezien de lonen in andere sectoren vaak stabiel blijven of zelfs dalen. Wat is de oorzaak van deze stijging en wat betekent dit voor de toekomst.

Een belangrijke factor is de groeiende vraag naar professionele schilders. Door de toenemende bouwactiviteiten in Nederland, neemt de vraag naar schilderswerk toe. Hierdoor is er een grotere concurrentie tussen schildersbedrijven om goede en ervaren schilders aan te trekken. Hierdoor kunnen schilders hun salaris eenvoudig verhogen.

 

Een andere factor die bijdraagt aan de stijging van de schilderslonen is de toenemende vergrijzing in deze sector. Veel ervaren schilders zijn in de afgelopen jaren met pensioen gegaan, waardoor er een groot tekort is ontstaan aan ervaren werknemers. Dit heeft geleid tot een grotere concurrentie tussen bedrijven om ervaren schilders aan te trekken, waardoor de lonen stijgen.

 

Daarnaast speelt de technologische ontwikkeling een belangrijke rol. Schildersbedrijven hebben tegenwoordig steeds meer te maken met geavanceerde technologieën, zoals het gebruik van robots en drones voor het schilderen van grote oppervlakken. Hierdoor worden de eisen voor professionele schilders hoger. Schilders moeten steeds meer kennis hebben van deze technologieën, en dit wordt beloond met een hoger salaris.

 

De groeiende economie speelt ook een rol. Een groeiende economie betekent dat er meer geld beschikbaar is voor bedrijven om te investeren in hun personeel. Hierdoor zijn bedrijven in staat om hogere salarissen aan te bieden aan hun werknemers, waaronder schilders.

 

Een andere factor is de toenemende wet- en regelgeving rondom arbeidsomstandigheden. Schildersbedrijven moeten steeds meer geld uitgeven aan veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Hierdoor hebben ze minder geld beschikbaar om hogere salarissen aan te bieden. Dit kan een van de redenen zijn dat de lonen van schilders relatief snel stijgen.

 

Ondanks deze stijging, is er geen reden voor paniek. Schilderslonen zijn nog steeds lager dan het gemiddelde salaris in Nederland. Bovendien zal de groeiende vraag naar professionele schilders waarschijnlijk ervoor zorgen dat de lonen voor schilders in de toekomst zullen blijven stijgen. Hierdoor zullen steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot een carrière als schilder.

Verder is de stijging van de schilderslonen is ook positief voor de sector. Hogere lonen betekenen dat schilders in staat zijn om een ​​beter leven te leiden en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit kan leiden tot een grotere professionalisering van de sector, waardoor de kwaliteit van het schilderwerk verbetert.

 

De stijging van de schilderslonen in 2023 is een actueel onderwerp voor veel huiseigenaren. Als u van plan bent om uw huis te laten schilderen, is het belangrijk om eerst de kosten te begrijpen. Hierbij speelt het soort schilderwerk een belangrijke rol. Gaat het om binnen- of buitenschilderwerk? Binnenschilderwerk omvat onder andere de trap, deuren, kozijnen en muren. De kosten zijn afhankelijk van wat u precies wilt laten schilderen en het aantal vierkante meters van dit oppervlak. Buitenschilderwerk is afhankelijk van het type huis, zoals een appartement, tussenwoning, hoekhuis of vrijstaand huis. Hierbij zijn de kosten vooral afhankelijk van het oppervlak en de staat van het schilderwerk.

 

Daarnaast speelt ook het soort verf een rol bij de kosten. U wilt natuurlijk het mooiste resultaat wanneer u uw huis laat schilderen. Het is daarom belangrijk om de juiste verfsoort te kiezen. Deze kan de schilder vervolgens gebruiken bij het schilderen van uw huis.

 

Een andere manier om de kosten van uw huis te beheersen, is door een onderhoudsabonnement af te sluiten. Hiermee wordt periodiek inspectie gedaan en/of wordt er onderhoud gepleegd. Vervolgens wordt er na 6 tot 8 jaar een volledige her schilderbeurt gedaan. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand.

 

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en gerenommeerde schildersbedrijf, dan kunt u terecht bij Eigenhuis Schilderplan. Wij zijn een grote organisatie met ruim 100 aangesloten schildersbedrijven door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert Eigenhuis Schilderplan het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. Onze klanten waarderen ons met een ruime voldoende en ruim 10.000 klanten gingen u voor. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland