Op kantoor met: stagiair Koen van den Hengel

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer Koen van den Hengel, stagiair op kantoor in Voorthuizen.

Stel je eens voor, wie is Koen en wat doet hij zoal?

Enthousiast, leergierig, sociaal en in sommige gevallen een echte boer. Zo zou ik mijzelf, Koen van den Hengel, het beste omschrijven. In het prachtige dorpje Achterveld, wie kent het niet…, ben ik geboren en getogen op een melkveebedrijf. Op dit moment studeer ik Commerciële Economie in Zwolle, en met mijn 21 jaar sta ik nog in de bruisende gloriejaren van het leven. Vanaf 2 september sta ik u (hopelijk) te woord via de telefoon en praat ik iedereen bij Eigenhuis Schilderplan de oren van het hoofd af. Daarnaast ben ik momenteel voor Eigenhuis Schilderplan mijn afstudeerscriptie aan het schrijven. Mijn doel is om, naast u te helpen bij alle vragen, de schilders een luisterend oor te bieden en het werk voor hen makkelijker, leuker en efficiënter te maken. De komende tijd zal ik dan ook veel contact hebben met de schilders van Eigenhuis Schilderplan. We doen het tenslotte samen!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

De specifieke keuze voor een schildersbedrijf heb ik nooit gemaakt. Wel keek ik vooral naar bedrijven die ook fysieke diensten leveren. Van kinds af aan ben ik gewend om hard te werken. Nu wil ik niet zeggen dat er bij andere bedrijven niet hard wordt gewerkt, maar ik geef wel voorkeur aan bedrijven waar ook nog met de handen wordt gewerkt. Het liefst zou ik zelfs 2 dagen in de week met de schilders mee gaan. Maar ja, of ik dan een succesvolle scriptie schrijf is een tweede…
Dat ik in het schildersvak terecht ben gekomen is dus toeval, maar dat ik bij Eigenhuis Schilderplan terecht ben gekomen niet. Nadat ik inzicht kreeg in de werkzaamheden die hier op kantoor, maar ook op de werkvloer plaatsvinden, en uiteindelijk ook zag hoe hard er gewerkt werd om u, maar ook de schilders te helpen. Wist ik, hier kan en wil ik afstuderen! (Ps. De tweede dag bij Eigenhuis Schilderplan stond ik zonnepanelen te leggen op het dak van het kantoor…)

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Het liefst ben ik elke dag met m’n vrienden. Samen bouwen we ieder jaar een mooiere grotere en creatievere carnavalswagen. Daarnaast ben ik te vinden op het voetbalveld, achter de bar in de kroeg (af en toe aan de andere kant…) en op en om de boerderij. Mochten jullie nog vragen hebben, neem gerust contact op. Een leuk gesprek kan zeker nooit kwaad.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Op dit moment ben ik 2,5 week onder de pannen bij Eigenhuis Schilderplan. Lachen doe ik hier ook al 2,5 week, dus saai is het eigenlijk nog niet. Vanmorgen was ik geconcentreerd met mijn scriptie bezig en ik zag mijn collega William weglopen. Ik hoor William zeggen ‘heee lieve Cinta, hee gezellig dat je er weer bent hé, jaa lekker bij ons hé?’. De enige die op dat moment ook op kantoor was, was Jeroen. Ik dacht bij mezelf, goh.. of William is met 2 goede benen uit bed gestapt, of hij is vanmorgen van de trap gevallen. Nadat ik me omdraai valt het kwartje… Cinta de kantoorhond kwam binnen gerend. Ook goeiemorgen!

Tot slot, welke onderhoudstip wil je onze Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Tot slot kan ik u wel een tip over het onderhoudswerk geven, maar dat zou niet erg geloofwaardig overkomen… Wel kan ik u een stukje levenservaring delen; Of u nou schildert of niet, zorg er in ieder geval voor dat u ervan geniet!

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland