Op de ladder met: Eigenhuis schilder Shane

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer Eigenhuis schilder Shane.

Stel je eens voor, wie is Eigenhuis schilder Shane en wat doet hij zoal?

Ik ben Shane van Essen, ben 34 jaar en kom uit Zeist. Ik ben zelfstandig ondernemer in het schildersvak en mijn werkgebied ligt voornamelijk in het midden van het land.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik ben het schildersvak ingerold door mijn vader. Hij had een schildersbedrijf, waardoor mijn keus al op jonge leeftijd vaststond.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Waar ik voor het laatst echt goed om heb gelachen op het werk was afgelopen zomer tijdens een erg warme week. Toen wij pauze gingen houden begon een collega van zijn melk te drinken, waarna hij dit gelijk begon uit te spugen. Wat bleek was dat hij van een pak melk had gedronken wat er al de hele week stond. Gelukkig is hij niet ziek geworden en konden we er achteraf goed om lachen.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik hou ervan om samen met mijn gezin erop uit te gaan naar pretparken en dergelijke. Daarnaast vind ik het fijn om te sporten en doe ik vrijwilligerswerk bij een stichting.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is het binnenschilderwerk. Vooral bij de binnenzijde van de buitenkozijnen is het belangrijk dat de kitnaden bij de beglazing goed aansluiten. Dit omdat er hier anders vocht in het kozijn kan komen en houtrot kan ontstaan. En voor de garantie op het buitenschilderwerk, is het zaak dat het binnenschilderwerk ook in goede staat is.

Eigenhuis Schilderplan schilder Shane van Essen

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera, Jan Molenaar, Ronny MeertensTim van Vegten of Donny Pronk.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland