Op de ladder met: Eigenhuis schilder Leon Satijn

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer zakken we af naar Limburg, naar onze vakman met een naam die zijn vak eer aandoet, schilder Leon Satijn uit Maastricht.

Stel je eens voor, wie is schilder Leon en wat doet hij zoal?

Ik ben 27 jaar en nu 5 jaar zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Satijn schilderwerken. Mijn werkgebied ligt vooral in de particuliere sector. Ik werk aan alle voorkomende schilderwerkzaamheden aan de binnen- en/of buitenzijde van de woning.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Vroeger vond ik het al leuk om thuis te schilderen en ben vervolgens aan de opleiding begonnen bij het Arcus College. Het mooie aan het schilderen is hoe je de verandering ziet terwijl je aan het werk bent. En hoe leuk is het om klanten tevreden te stellen en blij te maken met het waarmaken van hun wensen.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Met klanten leuke praatjes maken en grapjes maken is altijd leuk. Maar iets grappigs met schilderen is toch wel bij een vriend thuis geweest. Hij was voor een maand op rondreis door Amerika en voor hem helaas had ik een sleutel van zijn woning. Na een lange terugreis en aankomst thuis (rond middernacht) dacht hij lekker relaxed in zijn bed te kunnen duiken. Maar…. toen de slaapkamer open ging was de hele kamer roze. Wie zou dat nou gedaan hebben…

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik ga er graag op uit met mijn vriendin. Of het nu een dagje weg gaan is of een lekker etentje, daar kan ik vooral het meest van genieten. Daarnaast vind ik het heerlijk om met vrienden te gaan motorrijden.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Regelmatig onderhoud aan het schilderwerk zorgt ervoor dat de woning er altijd netjes bij staat. Mooie glans aan de ondergrond is een mooie plaatje. Natuurlijk voor de eigenaar van de woning, maar ook voor het bezoek. Maar het onderhoud bestaat niet enkel en alleen uit regelmatig schilderen. Ook het regelmatig schoonmaken van ramen en houtwerk met schoon water zonder agressieve reinigingsmiddelen is erg belangrijk.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland