Op de ladder met: Eigenhuis schilder Laurens

Schilder LaurensRegelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen? Deze keer bij schilder Laurens van Dijk.

Stel je eens voor, wie is schilder Laurens en wat doet hij zoal?

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik in het schildersvak gestart. Ik werk nu ongeveer 4 jaar als zelfstandige, en voer vooral particulier schilderwerk uit. Dat doe ik zowel binnen als buiten, in samenwerking met Eigenhuis Schilderplan.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Het schildersvak is bij toeval op mijn pad gekomen. Ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde. Het mooi maken heeft mij altijd al getrokken. Er kwam destijds een stageperiode aan voor school. Via een vriend van mijn ouders, die al ruim 30 jaar schilder is, kwam ik in aanraking met het schildersvak. Bij hem ben ik toen stage gaan lopen. Ik kwam er achter welk dankbaar werk schilders uitvoeren. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om hierin verder te gaan. Nu ik als zelfstandige werk en direct contact heb met de klant geeft dat nog meer voldoening. Ik hoor direct de reacties van de klanten. We nemen de klanten zorgen uit handen en maken het ook nog mooi!

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Kleuren, daar kunnen we nog wel eens flink om lachen! Ik had de kleur RAL 9010, een gebroken witte kleur, nodig voor een klus. Die had ik besteld bij de groothandel. Ik kreeg de verf geleverd, open het blik samen met de klant, zit er donkerrood in de pot! Dat was niet de bedoeling… Een hartverzakking en een telefoontje naar de groothandel verder, blijkt dat het nummer 9010 in meerdere kleurcollecties voorkomt, en zij het verkeerd gemengd hadden. Gelukkig kreeg ik dezelfde dag nog een nieuw blik geleverd en was het opgelost.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik houd ervan om na het werk te sporten. Daar kan ik ook veel energie in kwijt. Daarnaast ben ik ook een levensgenieter, en een (t)huisman die erg kan genieten van en met mijn gezin.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Bezuinig nooit op goede investeringen in uw woning, maar kijk naar de praktische kant om voordeel te halen. Tegelijk met de buren schilderwerk uit laten voeren geeft al snel voordelen. We zijn er toch met onze spullen. Daarom kunnen we burenkorting geven bij schilderen van meerdere woningen tegelijk.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland