Op de ladder met: Eigenhuis schilder Gert de Bruin

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Gert de Bruin. Al bijna 30 jaar vakschilder bij ons moederbedrijf De Nooy Schilders in Voorthuizen.

Stel je eens voor, wie is schilder Gert en wat doet hij zoal?

Ik ben 62 jaar en al bijna 30 jaar in dienst als vakschilder bij De Nooy Schilders. Ik hou van het schildersvak. Ben het liefst lekker buiten met mijn handen bezig om het schilderwerk weer mooi en strak te maken.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Toen ik vroeger op de LTS kwam mochten we een aantal vakken uitproberen. En ik had al vrij snel het gevoel dat schilderen het beste bij mij zou passen. En dat bleek een goede keuze, nu inmiddels jaren later doe ik het nog steeds met veel plezier. Het is vooral leuk, omdat ik al zo lang bij De Nooy Schilders ben, om terug te keren bij vaste klanten. Bij sommige kom ik al jaren over de vloer.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Nou, dat is wel een heel actuele. Het is nu natuurlijk een heel bijzondere tijd met corona. Gelukkig kunnen wij ons werk blijven doen, met uiteraard alle richtlijnen in acht nemend. Maar op een klus waar ik samen met de timmerman was, liep hij met de rolmaat aan de broek rond om er voor te zorgen dat we exact 1,5 meter afstand hielden. Een geintje natuurlijk, we nemen de voorschriften zeker wel serieus.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Het is heerlijk om er met mijn cabrio op uit te gaan. Ik houd van mooie auto´s, en vooral in de cabrio is het heerlijk om af en toe een stukje te toeren. Ook heb ik thuis verschillende dieren waar ik graag voor zorg.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Het is bij schilderen niet alleen belangrijk om te kijken naar de eindlaag, maar vooral het voorwerken is erg belangrijk. Bijvoorbeeld de kitranden langs het glas. Als die open staan, moeten die uitgesneden worden en opnieuw aangebracht worden. Als je dat niet doet, heeft schilderen niet veel zin. Ook is het zetten van neuslatten op de onderdorpels een goede extra bescherming.

 

De Nooy Schilders levert schilderwerk in
Voorthuizen, Barneveld, Woudenberg, Putten, Amersfoort, Terschuur Scherpenzeel, Stroe, Renswoude, Kootwijkerbroek

 

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland