Is het collectief inkopen van schilderonderhoud een nieuwe trend?

Waarschijnlijk kom ook jij met enig regelmaat bij een grootgrutter waar we allemaal wel eens hamsteren. De afgelopen tijd bood de vriendelijke dame bij de kassa je een doosje aan, met daarin zaadjes om in je nog te creëren moestuintje te planten. Een nieuwe trend is daarmee geboren!

Trends ontkiemen soms zo snel, voor je het weet zijn we met z’n allen op zoek naar zaadjes voor aubergine’s en bosaardbeien om zo collectief aan ons moestuintje te werken.

Het collectief inkopen van schilderonderhoud

Die collectieve “groene vingers-hype” doet ook denken aan het collectief inkopen van schilderonderhoudswerk. Hierbij wordt ook één zaadje geplant, waar vervolgens iets groots en moois uit groeit waar meerdere mensen tegelijk van kunnen genieten. Het samen uitbesteden van je schilderonderhoud biedt namelijk vele voordelen.

De voordelen van samen schilderonderhoud inkopen

Het voordeel van het samen inkopen van schilderwerk zit hem natuurlijk in efficiëncy en het gemakkelijk uitvoeren van het werk. Dat zie je terug in de doorlooptijd, arbeidsuren en de kosten. Een voordeel dat jij en de buurman ook terug zien in de portemonnee!

Het klinkt als een nieuwe trend, maar het is een vorm van onderhoud waar Eigenhuis Schilderplan en De Nooy Schilders al jaren ervaring mee hebben. Voordat er geschilderd wordt, krijgt iedere bewoner zijn eigen schilder offerte gebaseerd op zijn eigen wensen en eisen. In die aanbieding staat ook de ‘buren schilderkorting’ genoemd. Die korting oplopen tot 24%; afhankelijk van het aantal deelnemers.

Ervaringen van anderen met het schilderonderhoudsplan

De afgelopen jaren hebben bewoners op verschillende manieren gemerkt dat het heel gemakkelijk is als er met een hoogwerker van woning naar woning kan worden gegaan. Die hoogwerker is bijna altijd nodig om lastig bereikbare delen te kunnen behandelen. Juist in die situaties is collectief schilderwerk inkopen helemaal voordelig. Heeft u wel eens een dagje een hoogwerker gehuurd? Juist….

Nog een praktijkvoorbeeld is die van het gemak van samen schilderen. Er is altijd wel eens een dag waarop er niemand aanwezig kan zijn, waardoor schilderwerk uitvoeren lastiger is. Als er dan meerdere woningen in de straat onder handen genomen worden, kunnen we vast een deurtje verder aan de slag. Hierdoor zijn er minder verloren uren en kan er efficiënter gewerkt worden. En mocht je nu besluiten om die prettige buurt toch te verlaten, wat is het dan mooi en uniek voor een potentiële koper om een huis te kopen dat keurig iedere 3 jaar wordt onderhouden samen met de hele straat!

Plant ook in jouw buurt eens een zaadje, samen sta je sterk! Plaats uw offerteaanvraag en kijk hoeveel collectief voordeel jij kunt behalen.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland