Hoe vind je een goede schilder?

Een goede schilder vinden is soms nog een hele zoektocht. Waar moet je allemaal op letten? Hoe kan je offertes het beste vergelijken? Maar belangrijk is ook dat de schilder bij jou past. Hoe vind je dan toch die goede schilder om kwaliteit schilderwerk af te leveren?

Waar moet je op letten bij een goede schilder?

Goede vergelijking
Op het moment dat je een TV koopt kan je duidelijk de specificaties tegen elkaar wegstrepen. Bij schilderwerk werkt dat anders. Is het een ZZP’er of een schildersbedrijf? Wordt er garantie geboden of niet? Wordt hetzelfde behandelingssysteem toegepast? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer dus zoveel mogelijk ‘appels’ met ‘appels’ te vergelijken.

Reviews
Steeds vaker horen we ‘Internet is onze beste vriend’. Voor het vinden van een goede schilder is dit ook zeker waar. Bekijk of de schilder een professionele website heeft en wellicht ook reviews? Je hebt dan gelijk al een eerste indruk van een schilder schildersbedrijf. Bekijk hier bijvoorbeeld onze reviews

Social media
Naast de vele online reviews, zijn er tegenwoordig steeds meer schilders die ook op social media te vinden zijn. Vaak is daar hun werk dus uitgebreid te zien. Ook hier kan je dus indrukken van een schildersbedrijf uit halen. Instagram en Facebook zijn hiervoor de populairste platformen.

Garantie
Daarnaast is garantie ook erg belangrijk. Je wilt niet dat het schilderwerk na een half jaar allemaal gebreken vertoont, en de schilder vervolgens met de noorderzon is vertrokken. Het schildersbedrijf beschrijft dit in de algemene voorwaarden.

Keurmerk
Bekijk of een schilder aangesloten is bij een keurmerk. Een voorbeeld hiervan is De Betere Schilder. Zo zijn wij met ons familiebedrijf De Nooy ook aangesloten, en wordt er eerst kritisch gekeken of je als schildersbedrijf voldoet aan alle eisen.

ZZP of Schildersbedrijf?
Tussen een ZZP’er die veel in zijn eentje werkt of een groot schildersbedrijf zit veel verschil. Beide hebben voor- en nadelen. Als een ZZP’er bijvoorbeeld uitvalt en geen back-up heeft, dan zal uw schilderwerk worden uitgesteld. Met een ZZP’er is dan vaak wel sneller te communiceren. Wij als Eigenhuis Schilderplan zijn hier de schakel tussen. Door met meerdere schilders samen te werken zijn wij qua planning flexibeler. Mocht er een schilder uitvallen, dan kan er een andere schilder ingeschakeld worden. Ook zorgen wij voor alle communicatie en heeft u er simpelweg geen omkijken meer naar.

Lokaal
Wij vinden het belangrijk dat er voornamelijk lokaal gewerkt wordt. Wij werken dan ook met schilders door heel Nederland, zodat u altijd een schilder uit de regio over de vloer krijgt. Bekijk hier waar onze vakmannen vandaan komen.

‘Ons kent ons’
Tot slot kan je natuurlijk gemakkelijk aan familie, vrienden en kennissen vragen waar zij goede ervaringen mee hebben gehad. Uiteindelijk kan je dan met bovenstaande tips zeker een goede schilder vinden, die uiteindelijk kwaliteit schilderwerk oplevert.

Ook een Eigenhuis Schilderplan?

Ben je benieuwd naar wat Eigenhuis Schilderplan voor jou kan betekenen? Laat het ons vooral weten. Wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte, met zoveel mogelijk informatie. Hierdoor ben je 10 jaar lang verzekerd van goed en kwalitatief schilderwerk.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland