Duurzame dinsdag

Mijn dochter van 7 zit voor de televisie en als er tussen haar favoriete programma reclame komt, wordt deze met dezelfde intense aandacht bekeken als het programma zelf. Je ziet haar wenkbrauwen fronzen. Ik hoor de tv-schellen: “Groener kan het niet” en zoals verwacht komt daar een van de vele vragen die door haar gesteld worden: Mama waarom hebben ze het alleen maar over duurzaam en groen? Ik vind een andere kleur dan groen ook weleens een keer leuk.

Duurzame dinsdag

We kunnen de krant niet openslaan of de televisie niet aanzetten of het gaat over duurzaam, groen, milieubewust. Er is zelfs een hele dag voor gereserveerd! Op 4 september is het DUURZAME DINSDAG.

Hoe gaat het met de wereld? Het klimaat verandert, we hebben nog nooit zo’n warme zomer gehad als dit jaar! En dat konden we voelen ook. Zonder enige inspanning parelde het zweet zo van je voorhoofd af. En als je de meteorologen mag geloven gaan deze extremen door. Deze winter verwachten ze ook extreme temperaturen.

Ligt deze klimaatverandering aan hoe wij met de natuur en de wereld om gaan of is het de geest van de tijd en hebben wij hier geen invloed op? Hier zijn de meningen soms nog over verdeeld.

Toch leer ik mijn dochter (en mijn zoon overigens ook) om netjes om te gaan met onze natuur en erover na te denken hoe je met dingen om gaat. Baat het niet dan schaadt het zeker niet!

Duurzaam schilderen

Als ik naar mezelf kijk, geldt dat ook voor het huis. Belangrijk is dat de kozijnen niet verrot gaan en er dus op tijd een schilder bij is. Dat kan tegenwoordig zelfs ook al op een ‘groenere’ manier dan vroeger. En daar bedoel ik natuurlijk niet mee dat alle huizen in een groene kleur geschilderd moeten worden.

Natuurverf  heeft haar naam te danken aan het feit dat het zoveel mogelijk is samengesteld uit hernieuwbare grondstoffen, of mineralen waarvan ruimschoots genoeg beschikbaar is. Van geen enkele muurverf of andere verf valt te zeggen dat het milieuvriendelijk is. Zeker is wel dat de milieubelasting het laagste is, als de verf zijn hele levensduur mee gaat. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit!

Als u daar een helpende hand bij nodig heeft, neem dan vrijblijvend contact op met ons

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland