De gevolgen voor uw schilderonderhoud door het ‘verZZP-eren’ van Nederland

De voor- en nadelen van zzp’ers voor uw schilderonderhoud

Overal om u heen schieten de zzp’ers als paddestoelen uit de grond. ING meldt zelfs dat we ondertussen de 1.000.000 zijn gepasseerd. Dat is één op de acht werkenden in Nederland! Zo worden er naast de Tupperware-bijeenkomsten nu ook make-up party’s, personal coaching wandelingen en voedingstrainingen aangeboden door gepassioneerde en ondernemende mensen, wat een mooie trend is!

Binnen het schilderonderhoud is het ‘verZZP-eren’ ook een heuse trend wat voor u veel voordelen met zich mee brengt. Er kunnen echter ook problemen ontstaan die u bij bijvoorbeeld een make-up party van een zzp’er niet tegenkomt. Om onduidelijkheden voor u op te helderen staan hieronder de voor- en nadelen op een rijtje!

Voordelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Het schilderonderhoud is soms goedkoper. Waarom? Omdat een groot schildersbedrijf vaak meer kosten heeft dan een zzp’er.

2. U heeft direct contact met de schilder die de opdracht aanneemt én uitvoert. Zo heeft u één aanspreekpunt die ten alle tijden op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom uw huis. Dit voorkomt frustraties en versterkt de efficiëntie van de samenwerking.

3. De zzp’er is flexibeler en kan ook in de avonduren langskomen om even het schilderwerk op te nemen. Dit is handig als u zelf een drukke baan hebt waardoor u past ’s avonds thuis bent.

Nadelen van schilderonderhoud door ZZP’er

1. Hoe weet u nu zeker dat Schilder Teun van de Kerkstraat echt kwaliteit levert? Vaak hebben zzp’ers in de schilderbranche geen keurmerk waarmee wordt aangetoond dat ze perfect werk afleveren. Waarschijnlijk heeft Schilder Teun bij uw buurman schitterend werk geleverd, maar dat biedt geen garantie op de lange termijn.

2. U bent afhankelijk van één schilder. Wat nu als deze schilder ziek wordt? Wanneer maakt hij het af? Een groter schildersbedrijf heeft meerdere mensen op de loonlijst staan die het werk gemakkelijk kunnen overnemen terwijl u bij met een ZZP-er de overeenkomst moet gaan overzetten of opzeggen wat u in een lastig pakket kan brengen.

Eigenhuis Schilderplan bundelt alle voordelen, en voorkomt de nadelen

Naast het kiezen tussen een groot schildersbedrijf of zzp’ers is er nog een derde keuze mogelijkheid: Eigenhuis Schilderplan. Eigenhuis Schilderplan bundelt alle bovenstaande voordelen terwijl zij de nadelen voorkomt. Eigenhuis Schilderplan overkoepelt namelijk een collectief van zzp’ers waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden, daarnaast heeft u gewoon contact met de schilder die uw schilderonderhoud moet gaan uitvoeren. En bent u druk overdag? Dan kan er gekeken worden voor een afspraak in de avonduren OF u vraagt gewoon uw offerte aan via het formulier hierboven! Dan hoeft er helemaal geen schilder langs te komen voor het opnemen van het schilderwerk.

Omdat Eigenhuis Schilderplan het collectief overkoepeld kan er een perfecte kwaliteit gewaarborgd worden door het schilderen met alleen de beste verf en de beste mensen. Eigenhuis Schilderplan draagt dan ook met trots het AF-Erkend keurmerk. En gebeurt er iets waardoor de schilder niet kan komen schilderen? Dan hebben we voldoende mankracht om dit op te vangen zonder dat de overeenkomst opgezegd of omgezet moet worden!

Zo profiteert u dus van de voordelen van zzp’ers én van de voordelen van een schildersbedrijf. Wilt u meer lezen over de voordelen? Dan kan hier!

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland