Welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Wat een heerlijke tijd breekt er weer aan voor velen. De kerstsfeer met mooie twinkelende lichtjes overal, mensen die goed voor elkaar zijn en de typische geur van de dennennaalden als u ’s avonds na een lange dag werken op de bank ploft. Maar de belangrijkste vraag hierbij: Welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Als Sinterklaas weer het land uit is komen alle mooie herinneringen van familiediners bovendrijven. Nou ja diners, maak er maar gourmetten van. Dus wanneer het 6 december is moet de kerstboom gelijk het huis in en versierd worden met allemaal mooie slingers en blinkende ballen.

Kleur Kerstboom Eigenhuis SchilderplanHet kiezen van een kleur

Als u elk willekeurig tuincentrum binnenloopt tijdens de kerstperiode ligt het hele kleurenspectra van ballen op in de schappen. Ook alle kleurige bomenpracht komt u tegemoet. Echter hoe goed blauw of paars ook in uw interieur past zijn er eigenlijk maar twee kleuren die echt bij kerst horen. Nou ja, misschien drie als we wit ook onder de kleuren mogen scharen. Maar welke kleuren zijn dit en waarom horen deze kleuren nou echt bij kerst?

De kleur wit: Verlangt u net als ik naar een witte kerst? Helaas komt het niet vaak voor, want voor zover ik me kan heugen hebben we er daar nou niet zo heel veel van gehad de afgelopen decennia. Of staat wit ook wel voor de maagdelijkheid van Maria?

Meer lezen

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland